Write For Us

HAVASI Symphonic ft. Lebo M. - „Vocea evocatoare a Lion King”

Loading...
Google Rank
145 Views
Published
Bilete:
Invitatul special al spectacolului din 20 decembrie este câștigătorul premiului Grammy, producătorul, compozitorul și interpretul, Lebo M., co-compozitor și interpret al unuia dintre cele mai de succes filme animate din toate timpurile, The Lion King (Regele Leu).
Lebo M. a intrat în rândul muzicienilor de la vârsta de 9 ani. În ultimele decenii a fost partenerul artistic al unor legende muzicale precum Quincy Jones, Hans Zimmer, Sting sau Elton John.
Albumele la care el a contribuit au fost vândute în peste 20 de milioane de copii. De asemenea, Lebo M. a lucrat la coloanele sonore a 12 filme hollywodiene cu succes de casă.
Starul de renume mondial va ajunge la București direct din Africa pentru a evoca lumea legendară a Regelui Leu cu vocea sa unică.

Piesa de deschidere „ Cercul vieții “ al filmului Regele Leu va fi interpretată la Sala Polivalentă în varianta sa originală, la fel cum publicul a putut să o asculte în urmă cu 20 de ani în secvențele de debut ale filmului.
Starul african va fi, de asemenea, prezent și într-o altă colaborare pentru concertele simfonice HAVASI.

Împreună cu orchestra simfonică și un cor numeros, va interpreta tema muzicală a producției de succes, cel include pe Bruce Willis, „ Tears of the sun”.

Lebo M., care este numit în mod frecvent „Vocea Africii” susține rar spectacole în Europa, astfel că fiecare dintre concertele sale reprezintă o ocazie speciala. A acceptat invitația de a veni la București datorită simpatiei sale față de misiunea artistică a producției simfonice HAVASI.
„Conceptul artistic al spectacolului HAVASI încorporează ideea unei îmbrățișări oneste a culturi întregii lumi. Am vrut să iau parte la acesta căci am încercat întotdeauna să ofer inspirație maselor prin muzica mea și să dau o interpretare în același timp valorile culturale” – artistul a declarat.
Lebo M. a împlinit anul acesta vârsta de 50 de ani. În calitatea sa de ambasador cultural al Africii a călătorit în aproape întreaga lume, însă aceasta va fi prima apariție într-un concert din România. Se pregătește cu mult entuziasm pentru această colaborare artistică ce reprezintă o ocazie unică.
Regele Leu
Sărbătorindu-și cea de-a 20-a aniversare, filmul, dublu câștigător al premiului Oscar și triplu câștigător al Globului de Aur, este cel mai de succes din categoria animație realizată de mână.
Adaptarea sa muzicală a devenit cea mai de succes producție teatrală Disney din toate timpurile pe Brodway în 2012, surclasând Fantoma de la Operă și Cats.
Personajul său principal este Symba, tânărul leu, ce își descoperă locul în „cercul vieții” în savana africană în timp ce reușește să depășească numeroasele provocări ce i se pun în față până să ajungă rege.

Limbajul muzical al lui Lebo M., adânc înrădăcinat în tradiția africană, păstrându-și însă o anvergura internațională, joacă un rol semnificativ în succesul Regelui Leu.
Lebo M.
Sud-africanul, Lebohang Morake, cunoscut ca artist sub numele de Lebo M. este un compozitor, producător și interpret câștigător al premiului Grammy. A devenit celebru în calitate de co-compozitor și interpret al succesului răsunător Disney, Regele leu. Este de asemenea, o persoană implicată în acțiuni umanitare, dirijor de cor, ambasador cultural și creator al numeroase producții muzicale unice.
Ca producător de creație al Cupei Mondiale FIFA din anul 2010 a coordonat producția pentru mai bine de 1000 de artiști în cadrul ceremoniilor de deschidere și închidere, a contribuit la evenimente renumite precum gala Oscar din 1998, Festivalul de jazz de la Montreux. Lebo a participat, alături de Sting și Elton John, la Concertul susținut în beneficiul Pădurii Ecuatoriale, concert ce a avut loc la Carnegie Hall.
Activează în domeniul muzical încă de la vârsta de 9 ani și a câștigat numeroase premii prestigioase atât în țara sa de origine, cât și în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Lebo M are parteneriate artistice cu artiști precum Quincy Jones, Hans Zimmer, Sting și Elton John.
Datorită talentelor sale unice, a lucrat la producția coloanelor sonore a 12 filme pentru studiouri precum Disney, Warner Bros., Paramount sau Sony Pictures. Albumele conținând lucrările sale s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.
Starul, acum în vârstă de 50 de ani, deține proprietăți în Johannesburg, Los Angeles, Durban și New York. Pe parcursul ultimelor decenii a avut nenumărate reprezentații în orașe precum Londra, Tokio, Paris și Sidney, dar primul concert în București va fi susținut la Sala Polivalentă împreună cu Noul Spectacol de Concert Simfonic de Crăciun Havasi pe 20 decembrie 2014.
Category
Classical
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment