Write For Us

Sami Yusuf - سامی یوسف - تو آمدی

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
367 Views
Published

سامی یوسف با نام اصلی سیامک رادمنش؛ (زاده تیر ۱۳۵۹ در تهران) تهیه‌کننده، آهنگساز، ترانه‌سرا و خواننده اهل بریتانیا است که در ترانه‌هایش به مضامین اسلامی می‌پردازد. وی یکی از دو فرزند بابک رادمنش ترانه سرا و موزیسین است. او از سوی مجله تایم به عنوان «بزرگترین ستارهٔ راک اسلام» و از سوی مجله گاردین «ستاره راک مقدس» معرفی شده‌است.سامی یوسف در تیرماه سال ۱۹۸۰ در خانواده‌ای آذربایجانی متولد شد. او در کودکی به همراه خانواده‌اش به انگلستان مهاجرت نموده و در ۱۸ سالگی برای تحصیل وارد فرهنگستان سلطنتی موسیقی در لندن شد.

سامی یوسف مسلمانی است که هدفش را ایجاد تفاهم بین فرهنگ‌ها از طریق ترویج ارزش‌های جهانی و تجلیل از روح انسانی می داند. موسیقی او غالباً دربر گیرندهٔ ترانه‌هایی است با مضامین اسلامی و معنوی. وی همچنین از موضوعات اجتماعی و بشر دوستانه در موسیقی خود استفاده می‌کند.عده‌ای موفقیت سامی یوسف را به علت چهره او و یا کلیپ‌هایی که از آهنگ‌هایش ساخته می‌شود، می‌دانند اما بی شک مضامین اجتماعی، آرمان‌گرایانه و اعتراضی ترانه‌ها و آهنگ‌هایش هم در این موفقیت، بخصوص در موسیقی جهان اسلامی، بی‌تأثیر نیست.

سامی یوسف به زبان‌های انگلیسی، ترکی استانبولی، ترکی آذربایجانی، فارسی، اردو، مالایی و عربی ترانه‌هایی خوانده است. جدیدترین اثر او "الا بذکرک" است که به زبان عربی خوانده شده و از قطعات آلبوم آینده او "سلام" خواهد بود.

وی در سال ۲۰۱۲ در محکومیت توهین به پیامبر بزرگ اسلام، ترانه it's game را خواند و از طرفدارانش خواست در محکومیت این حرکت بازدید این ترانه را به میلیون در یوتیوب برسانند. این ترانه به سه زبان ترکی، انگلیسی و اردو خوانده شده است.چهارمین آلبوم وی تحت عنوان "سلام در ۱۱ نوامبر سال ۲۰۱۲ ابتدا در مالزی منتشر شد و در همان روزهای اول با استقبال بی سابقه‌ای مواجه شد.

سامی یوسف در بیوگرافی وبگاه رسمی‌اش، خود را یک «مسلمان بریتانیایی» معرفی می‌کند.یوسف در تهران و از والدینی با اصلیت آذربایجانی زاده‌شده‌است. او در کنفرانسی خبری در جمهوری آذربایجان گفته: «دو پدربزرگ من اهل باکو هستند. آنها به تبریز مهاجرت کردند و البته من در سال ۱۹۸۰ در تهران متولد شدم. بعدا ما به انگلستان مهاجرت کردیم و من آنجا بزرگ شدم.» نام او در واقع «سیامک رادمنش» است. آهنگساز، ترانه‌سرا و موزیسین مشهور مقیم بریتانیا، بابک رادمنش پدر اوست. اگر چه او چندین بار درباره این که پدرش آهنگسازی مشهور است گفته است، اما هیچ نامی از وی نبرده و حتی در پاسخ به خبرنگاری مصری گفته «خواهش می‌کنم درباره پدرم نپرسید.» او تا کنون در چهار ترانه اش به زبان فارسی خوانده است و برای دو تا از آنها به نامهای مادر و به سویم آمدی موزیک ویدئو ساخته است.

اگرچه از زمان که انتشار نخستین آلبومش، درباره ایرانی بودنش صحبت کرده بود، اما به مرور زمان آذری‌بودنش را پررنگ ‌تر کرد.سامی یوسف معتقد به اینترناسیونالیسم اسلامی است و اصراری به بر ایرانی بودن خود ندارد.

در سال ۲۰۰۳ اولین آلبومش را با عنوان «المعلم» عرضه کرد.

سامی یوسف دومین آلبوم خود را در سال ۲۰۰۵ با نام «امت من» منتشر کرد. ترانه «صلوات» از همین آلبوم برای فیلم «بادبادک باز» به کارگردانی مارک فورستر انتخاب و قرار بر این شد که سامی یوسف ترانه جدیدی را هم برای تیتراژ پایانی این فیلم آماده کند.

در ژانویهٔ سال ۲۰۰۹ آلبومی به نام «بدون تو»از طرف شرکت ضبط موسیقی طرف قراردادش منتشر شد، که جعلی است و سامی یوسف اعلام کرد که این آلبوم سومش نیست و در واقع نمونه کامل نشده آلبوم جدیدش است که بدون اجازه و خواست او وارد بازار شده است و سبب قطع همکاری اش با شرکت "awakening" شد.

آلبوم سوم سامی یوسف به نام «هرجا که هستی» در سال ۲۰۱۰ منتشر شد. او در این آلبوم به بحث‌های فلسفی پرداخته و از هویت مسلمانان و تأثیرات جهانی‌سازی ترانه‌هایی خوانده است. از نکات جالب در این آلبوم استفاده از ترانه‌هایی به زبان‌های فارسی، ترکی، اردو، مالایی علاوه بر زبان‌های انگلیسی و عربی است.

چهارمین البوم وی تحت عنوان سلام در سال ۲۰۱۲ منتشر شد.وی در این آلبوم آهنگی به نام "Dryer land" به همراه پدرش " بابک رادمنش " همخوانی کرده است.

 او تا به حال با آمیختن موسیقی اصیل شرقی با نواهای کلاسیک غربی و اشعاری که اکثرا در وصف پیامبر اسلام و دین اسلام است مخاطبین بسیاری را جذب کرده و از ویژگی های دیگر کار های او این است که هم به زبان انگلیسی و هم عربی کارهایش را خوانده و اخیرا در آهنگ ( حسبی ربی ) اوج کارش را با ارائه به چهار زبان انگلیسی عربی ترکی و اردو نشان داده .

اوج هنر در موسیقی ، مخلوط کردن موسیقی زیبای شرقی و خاورمیانه با موسیقی غرب که فوق العاده و زیبا از آب درآمده است . سامی یوسف خود آهنگ ساز بسیار ماهر می باشد و همچنین از آهنگساز های بسیار ماهری مثل هانی اساما و ... دیگر آهنگ سازهای ماهر شرقی و غربی

همچنین از چندین آهنگ فارسی هم برای ترانه های خود استفاده کرده است آهنگ غار حرا (The Cave of Hira ) آهنگی از مرحوم علی تجویدی است همچنین آهنگ مناجات (Munajat) هم از این آهنگ ساز بسیار معروف ایرانی است ...

او همچنین در آهنگ عید ( Eid Song) هم از موسیقی ایرانی بهره گرفته که فکر می کنم از آهنگهای قدیمی و بسیار زیبای ایرانی می باشد که بطور ماهرانه و استادانه از این موزیک ها استفاده کرده و همچنین اوج هنر خود را درترانه حسبی ربی با چهار زبان سروده است ، آهنگ ترانه ی حسبی ربی برای ما ایرانی ها بسیار آشنا است چون محمد اصفهانی در ترانه ی (مولا ممد جان ) از این ترانه استفاده کرده که این آهنگ از آهنگهای قدیمی و بسیار زیبای افغانی می باشد.

همچنین سامی یوسف در ترانه ی سعی کن گریه نکنی (Try Not to Cry) از یک گروه معروف رپ عرب زبان به نام Outlandish   استفاده کرده که یکی از بهترین و زیباترین ترانه های سامی یوسف می باشد که مضمون آن درباره فلسطین و انتفاضه فلسطین می باشد که از مضمون و شعر بسیار زیبایی برخوردار است که لینک دانلود اون در همین وبلاگ قرار داده ام .

سامی همچنین در آلبوم پر بار امت من خود از نوع دیگر موسیقی یعنی موسیقی آرامش نیز استفاده کرده او این هنر زیبا را در ترانه ارامش(Meditat) استفاده کرده که اگر کسی این ترانه را در اوج ناراحتی و عصبانیت گوش می دهد به طرز عجیبی آرام می شود ، سامی یوسف در آلبوم بعدی خود از این نوع موسیقی بیشتر استفاده خواهد کرد .

یکی دیگر از زیباترین ترانه های سامی یوسف ترانه آزاد (Free) می باشد که در مورد حجاب زنان مسلمان می باشد سامی یوسف در این ترانه تمجید از کسانی که حجاب اسلامی خود را در غرب انجام داده و مورد تمسخر دیگران واقع می شوند پرداخته است .آلبوم اول وی در سال 2003  به نام المعلم وارد بازار شد و آلبوم دوم آن یعنی امت من در سال 2005  وارد بازار شد و آلبوم بعدی او یعنی آلبوم سوم سامی فکر می کنم در سال 2007 روانه بازار شود و موسیقیدانها و کارگردانان پیش بینی می کنند این آلبوم پرفروش ترین و محبوب ترین آلبوم در تاریخ خاورمیانه می باشد ..

یکی از ویژگی های بسیار جذاب سامی یوسف ، برگزاری کنسرت های بسیار زیبای او می باشد ، سامی یوسف اولین کنسرتش را در مصر برگزار کرد که از استقبال بسیار عجیبی از مردم مصر مواجه شد ، طوری که نصف جمعیت که برای دیدن کنسرت وی راهی سالن کنسرت شدند در سالن جا نشدند و کنسرت او را از داخل خیابان تماشا کردند ، همچنین او کنسرت های زیادی در فرانسه ، آلمان ، انگلستان ، هند ، ترکیه انجام داده که آرزو می کنم به همت مسئولین یکبار هم سامی را به کشور ایران فرخوانند و کنسرتی را هم در ایران برگزار کند . هم در ایران برگزار کند .

بیشتر ترانه های او را استاد بارا کریخی (Bara Kherigi )  سروده است ولی بعضی از ترانه ها را هم خود سامی یوسف سروده است از ترانه هایی که سامی سروده است می توان به ترانه ی مادر و امت من اشاره نمود .

ضمنا در مورد رابطه سامی یوسف با یوسف اسلام سوال شده بود که با توجه به این که سامی آذربایجانی الاصل است و ذاتا مسلمان است هیچ ارتباطی با یوسف اسلام ندارد اما یوسف اسلام در مورد سامی یوسف گقته است که سامی یوسف آینده درخشان موسیقی اسلامی است که خود یوسف اسلام پس از پیوستن به دین مقدس اسلام این نوع موسیقی را اختراع کرد.

Category
POP
Tags
سامی یوسف, تو آمدی, Sami Yusuf
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment